Massages

Massages zijn geschikt voor iedereen die rust en ontspanning kan gebruiken. Ze worden daarom ook wel ontspanningsmassages of wellness massages genoemd. Het ontspannen van zowel lichaam als geest staat hierbij dus voorop. De huid en spieren ontspannen zich door de zachte en stevige knedingen, strijkingen en fricties die er gebruikt worden.

Dit alles stimuleert de doorbloeding van weefsels, het voert afvalstoffen af (daarom wordt er ook aangeraden om goed water te drinken voor én na een massage), het verbetert de
spierfunctie maar ook de stofwisseling van de spieren. Het ultieme doel van een ontspanningsmassage is om los te komen van de dagelijkse stress in zowel lichaam als geest.

Doordat ik veel massagetechnieken ken én gebruik, kan ik de massage helemaal afstemmen op jouw behoeftes. Als je bepaalde klachten ervaart, gebruik ik daar bijvoorbeeld andere technieken voor dan wanneer je alleen maar ontspanning wilt ervaren.

Als een massage goed wordt uitgevoerd zijn dit oa. de effecten:

  • Ontspanning van lichaam en geest
  • Vermindert stress en spierspanningen
  • Stimuleert het zenuwstelsel
  • Zorgt voor een goede bloedsomloop
  • Voert afvalstoffen af
  • Brengt balans tussen lichaam en geest
  • Bevordert een goede nachtrust


PRIJZEN
Een Wellness Massage van 60 minuten waarbij ik verschillende technieken toepas, kost € 50. Bij iedere massage gebruik ik een warmtedekentje om de spieren van je rug, nek - en schouders nog meer te laten ontspannen. Bij deze massage wordt de achterkant van je lichaam gemasseerd (incl. hoofd, armen en billen indien gewenst).

Mocht je specifieke klachten ervaren dan is het in overleg ook mogelijk om alleen die specifieke lichaamsdelen te behandelen. Vaak zijn dat rug, nek en schouders óf de benen en billen icm de onderrug. Een massage korter dan 45 minuten is naar mijn bescheiden mening te kort om je spieren volledig te kunnen laten ontspannen. Daarom duurt mijn kortste behandeling minimaal 45 minuten. Je betaalt hiervoor € 40.

Wil je graag eens een volledige massage ervaren waarbij ik ook je buik en de voorkant van je benen masseer dan kun je een Wellness Massage de Luxe inplannen. Deze massage duurt 90 minuten en kost € 75.

WAAROM EEN BUIKMASSAGE?


In je buik verwerk je niet alleen wat je eet maar ook bijvoorbeeld je emoties, energieën en alle gedachten en indrukken die je gedurende een dag opdoet. Daarnaast maken je darmen belangrijke neuro­transmitters (dopamine en serotine) aan die heel belangrijk zijn voor je innerlijke rust maar ook voor je slaappatroon. Wanneer je darm­huishouding niet in orde is, functioneren je hersenen, je emoties en je neuro­transmitters ook niet optimaal.

Je kunt je moe, depressief, angstig, agressief of somber gaan voelen. Ook je hormonale systeem reageert sterk op emoties zoals stress, liefde, spanning, boosheid, geborgenheid en angst. Emoties geven een hormonale reactie in het lichaam, waar organen zoals hart en darmen, je bloeddruk en gedachte­patronen vervolgens ook weer op reageren. Je darmen spelen hierbij een grote rol, ze worden immers ook wel je 2e brein genoemd. Een buikmassage kan daarom enorm verlichtend werkend. Zowel op fysiek als op geestelijk niveau.

In je buikzone (van net onder je middenrif tot aan de onderkant van je bekken liggen óók je onderste 3 chakra's). Wil je wat meer weten over hoe de verschillende zones in je buik op holistisch niveau werken, dan kun je dit artikel eens lezen.


RUST
Massage is een positieve manier om aandacht te geven aan je lichaam. Het is gezond, laat vastgezette energie (blokkades) weer stromen en geeft je ruimte om te luisteren naar de signalen van jouw lichaam. Na afloop van de massage krijg je van mij een flesje water mee en ik raad je aan om jezelf thuis daarna een lekker voetenbadje te gunnen met Keltisch zeezout en/of magnesiumvlokken om je afvalstoffen nog sneller af te kunnen voeren. Gun je zelf na de massage even totale rust. Je zult ervaren dat dit een helende werking heeft.Disclaimer
Ik ben geen arts of psycholoog dus ik stel geen diagnoses. Ik schrijf geen medicijnen voor en ik geef géén medische adviezen, wél orthomoleculaire voedings- en adviezen over suppletie. Bij twijfel of bij onduidelijkheid zal ik je dan ook altijd eerst doorverwijzen naar je huisarts of een specialist. 


© 2023 Marijke Ruijter l m.ruijter@live.nl I T 06 109 71 758 l KvK 57926727

Deze website is met  gemaakt door mijzelf