Je darmen hebben het zwaar...

Steeds meer mensen lijden aan darmproblemen of aan gezondheidsproblemen die gerelateerd zijn aan de darmen. En ook ontzettend veel mensen hebben het lekkende darm syndroom.
Stress, medicijngebruik, ongezonde voeding en het feit dat wij ongemerkt een hoop toxische stoffen binnenkrijgen, kunnen een oorzaak zijn.

Het lekkende darm syndroom (leaky gut) betekent een verhoogde doorlaatbaarheid van de darm waardoor de barrièrefunctie verslechtert. Dit zijn minuscule gaatjes in de darmwand die ervoor zorgen dat afvalstoffen, toxines en niet volledig verteerde eiwitten en micro-organismen (bacteriën) weer terug in de bloedbaan en in het lichaam komen. 

Deze stoffen zouden het lichaam onnodig kunnen belasten en de hersenwerking negatief beïnvloeden.  Het immuunsysteem kan ook op deze stoffen gaan reageren waardoor de ontstekingsactiviteit (histamine) in het lichaam verhoogd wordt. Of er bij jou sprake is van het lekkende darm syndroom, is makkelijk te ontdekken met behulp van een gratis vragenlijst, samengesteld door natuurgeneeskundigen.  

Maar kijk eerst eens of je één of meerdere van onderstaande symptomen herkent. Het zou ook kunnen zijn dat je een diagnose hebt gekregen van een specialist of behandelaar. Bepaalde diagnoses en/of een specifiek klachtenpatroon hebben een directe link met het lekkende darmsyndroom.

Symptomen Lekkende Darm:

  • Vermoeidheid (middagdip en/of avondmens)
  • Gewrichten en spieren (verzuring, kramp, (spier)pijn
  • Huid (eczeem, uitslag, puistjes, roodheid, jeuk
  • Hoofdpijn (clusterhoofdpijn, migraine)
  • Hormonaal (irritatie, opvliegers, uitputting, PMS, overgangsklachten, emotionele disbalans
  • Luchtwegen (astma, bronchitis, snotneus, weinig lucht, ontstekingen in de holtes, allergieën, chronische ontstekingen aan blindedarm en/of keelamandelen
  • Ontwikkeling (autisme, ADD, ADHD, reactie op voeding en/of geur-, kleur & smaakstoffen)

Afhankelijk van de score van je test is het voor jouw gezondheid wellicht aan te raden om een darmreinigingskuur of zelfs de darmsaneringskuur te gaan doen. Wil je meer weten over je darmgezondheid, de gratis vragenlijst en/of over de darmkuren? Stuur me dan, geheel vrijblijvend, een WhatsApp berichtje via de button linksonder. Ik reageer altijd zo snel mogelijk.

Je kunt ook hieronder de vragenlijst voor je darmgezondheid aanvragen.© 2023 Marijke Ruijter l m.ruijter@live.nl I T 06 109 71 758 l KvK 57926727

Deze website is met gemaakt door mijzelf