Reset je gezondheid


DARMEN & LEVER

Ons lichaam heeft het vooral de laatste decennia heel zwaar te verduren. Door de grote hoeveelheden schadelijke stoffen die oa. in onze voeding, cosmetica, schoonmaakmiddelen, drugs, medicijnen, water en lucht zitten, kan het natuurlijke reinigingsproces van ons lichaam de hoeveelheid toxische stoffen niet meer aan. 

Via onze (vaak lekkende) darmen komen deze schadelijke en giftige stoffen bij de lever en die is niet meer in staat om al deze schadelijke stoffen te verwerken. Het gevolg is dat ze in de bloedbaan blijven zitten en een disbalans maar soms ook (grote) schade kunnen veroorzaken. 

HYPOTHALAMUS

De hypothalamus, een klier ter grote van een erwt, ligt binnenin je brein verstopt. Deze klier is bij heel veel processen in je lichaam betrokken; het regelt onder andere je slaap-waakritme en je hormoonhuishouding maar het reguleert ook je immuunsysteem. Verder regelt de hypothalamus oa. je bloeddruk, je lichaamstemperatuur en je hartslag. Je kunt je misschien voorstellen dat als je deze klier een reset geeft en dus terugzet naar "fabrieksinstellingen", dat je je gezondheid hierdoor een flinke boost geeft. 

Daarnaast helpt je hypothalamus jou bij het afvallen. Dat komt doordat de hypothalamus je eetgedrag reguleert, betrokken is bij de opslag van overtollig vet en het heeft een nauwe relatie met het limbisch systeem (het emotiecentrum in je hersenen). Door allerlei oorzaken zoals een verkeerde leefstijl, afvalstoffen, gifstoffen, stress, verdriet, pijn kan de hypothalamus van slag raken waardoor het niet goed meer functioneert. Het gevolg is een disbalans in je lichaam met allerlei lichamelijke ongemakken en chronische klachten veroorzaakt door laaggradige ontstekingen.  

GEZONDHEIDSRESET

De gezondheidsreset (of Health Reset 3.0 zoals we hem sinds kort noemen) is ontwikkeld door
een arts. Het is dan ook geen dieet, maar een kuur cq holistisch programma waarbij het lichaam van een suikerstofwisseling omgezet wordt naar een vetstofwisseling! Je hormonen en bloedsuikerspiegel komen weer in balans en gravings zullen bij de meeste mensen verdwijnen.

Het effect daarvan is dat je bewuster omgaat met gezonde voeding waardoor je een gezond en vitaal lichaam krijgt. Je gaat namelijk tijdens deze kuur ontzuren, ontgiften en ontslakken. Daarnaast val je er, als neveneffect, ook nogal eens wat kilo's mee af zonder jojo effect (4-12 kilo zijn regelmatig genoemde resultaten). Ook als je in de overgang zit!

Je gaat puur en gezond eten, zonder maaltijdvervangers. Hierdoor word je ook bewuster van hetgeen voeding met je doet. We eten volgens 4 fasen gedurende 65-84 dagen.

Tijdens fase 1 (de 2 "laaddagen") mag je heel veel vette producten eten, hierdoor zet je je verbrandingsmotor aan. Dit is het belangrijkste stukje van de kuur om de hypothalamus te kunnen resetten. In fase 2 ga je 21-40 dagen puur en gezond eten volgens een bepaalde lijst met voedingsmiddelen. Tijdens deze fase ga je het lichaam écht detoxen en ontgiften. In fase 3 ga je 21 dagen langzaam stabiliseren door weer gezonde vetten, noten, zuivel, kaas toe te voegen. In fase 4 ga je testen welke voedingsmiddelen wel en niet voor je werken, waardoor je je eigen persoonlijke voedingspatroon ontwikkeld, zodat je geen jojo effect krijgt en je gezondheidsklachten weg blijven.

Omdat ieder lichaam anders is, heeft iedereen andere triggers m.b.t. voeding. Het gaat er vooral om tijdens deze kuur dat je de hypothalamus gaat resetten. Dat is het gedeelte in je hersenen waarin je patronen opgeslagen zitten. Ook je eetpatronen dus. Het is als het ware alsof je een computer laat schoonmaken/ resetten. De computer werkt daarna weer beter, kan beter en sneller internetten en downloaden. Zo werkt het ook met je lichaam.

Wil je deze reset gaan doen, dan ga ik je uiteraard helemaal begeleiden! Je hoeft het zeker niet alleen te doen. Zelf heb ik deze gezondheidsreset in 2021 ook gedaan en ik ben er in een kleine 3 maanden tijd >16 kg mee afgevallen. Naast dat dat natuurlijk al een fantastisch resultaat is, voel ik me sindsdien écht een heel ander mens. 

Wil je meer weten over deze reset, de kosten of eventuele andere mogelijkheden die er zijn? Stuur me dan geheel vrijblijvend een WhatsApp bericht via de button linksonder of plan een gratis consult in mijn agenda.Disclaimer
Ook al is de gezondheidsreset heel veilig om te doen, bij medische klachten en/of voorgeschreven medicatie is het aan te raden om altijd eerst je behandelend arts te raadplegen. De gezondheidsreset is niet geschikt als je zwanger bent of borstvoeding geeft. Bij twijfel of bij onduidelijkheid zal ik je dan ook altijd eerst doorverwijzen naar je specialist.


© 2023 Marijke Ruijter l m.ruijter@live.nl I T 06 109 71 758 l KvK 57926727

Deze website is met  gemaakt door mijzelf