Transformational Cupping®

WAT IS HET?

Deze Transformational Cupping® is volgens de methode van Kim Cupping. Het is een combinatie van cupping, manuele therapie, voeding en detox (indien gewenst). Hierbij worden zeer diverse technieken gecombineerd en zo bereiken we fantastische resultaten. We combineren
Oosterse- met Westerse geneeswijzen en we passen detoxen met voeding als medicijn toe.


Transformational Cupping helpt oa. bij:

 • Afvalstoffen verwijderen
 • Verklevingen en vetophopingen
 • Spierspanningen
 • Migraine/hoofdpijn
 • Fibromyalgie
 • Zware en/of rusteloze benen
 • Oud zeer & trauma's 
 • Rug- en nekpijn
 • Versoepelen van fascia (bindweefsel)
 • Striae, littekens & cellulite
 • Bevordert bloedsomloop 

BEHANDELING:
Tijdens je eerste afspraak doe ik een korte intake, hierdoor zal deze eerste behandeling iets korter duren. Voorafgaand aan iedere (vervolg)behandeling bespreken we samen kort welke lichaamsdelen je behandeld wilt hebben. Tijdens de behandeling ga ik voelen waar er verklevingen en opgehoopte alvalstoffen vastzitten. Deze afvalstoffen en verklevingen kunnen ontstaan zijn door oa. verkeerde voeding, stress, onverwerkte trauma's en emoties, het altijd maar doorgaan en het continue negeren van seintjes die je lichaam afgeeft. 

Met behulp van de cup wordt alles in beweging gebracht omdat we hiermee de huid vacuüm trekken en de verklevingen (opgehoopte afvalstoffen) die daaronder zitten, zowel de oppervlakkige als zeker ook de diepe, lostrekken en het lichaam weer kan doorstromen. Er ontstaat weer ruimte en zuurstofrijk bloed. Knopen schieten los, afvalstoffen en verklevingen met vet schieten los en alles wordt weer doorbloed en gevoed en alle onnodige ballast kan nu afgevoerd worden. 


PRIJZEN
Je kunt er ook voor kiezen om eenmalig een eerste kennismakingsbehandeling in te plannen. Deze duurt in totaal 45 minuten en dat is inclusief de intake. Je betaalt hiervoor slechts € 40.
Ik hou dit bewust laagdrempelig omdat ik iedereen wil laten ervaren wat de kracht van Transformational Cupping is en wat dat voor je lichaam én geest kan doen. 

Iedere vervolgbehandeling duurt een uur en kost € 60. Wil je een behandeling van anderhalf uur dan kost dat € 85. Ik raad aan om tussen een behandeling van dezelfde lichaamsdelen minimaal 1 week tijd te laten zitten om je lichaam de tijd te geven om te herstellen. De behandeling werkt namelijk onderhuids nog zeker 2-3 dagen door. Wil je meerdere delen van je lichaam behandeld hebben dan kan dat meestal niet in 1 sessie maar dan kun je wel voor enkele dagen erna een vervolgafspraak maken.

Omdat iedereen anders reageert op het cupping, behandel ik sowieso bij iedere eerste afspraak slechts 1 kant van je lichaam. Of links, of rechts. Of 1 bepaald gebied (bijvoorbeeld je buik of alleen je rug, nek en schouders). Bovendien ervaar je dan juist heel goed het verschil de dagen erna.

Advies VOORAFGAAND aan de behandeling:
Voor een goed resultaat raad ik je aan om de dag voor de voor de behandeling minimaal 2,5 liter water te drinken (het liefst met citroen). Doe dit dus bij voorkeur elke dag voorafgaand aan een behandeling. Eet voor een behandeling ook niet te veel.

Het beste (en snelste) resultaat behaal je echter door het cuppen te combineren met detoxen. Dit kan bijvoorbeeld d.m.v. het drinken van bleekselderijsap in de week voorafgaand aan je behandeling of door af en toe een sapkuurtje te doen. Het allerbeste is echter om het cuppen te combineren met de gezondheidsreset. Dit is een kuur waarin je oa. gaat detoxen.
Hierin kan ik je, indien gewenst, advies op maat geven tijdens of voorafgaand aan je eerste afspraak maar we kunnen hier ook een gratis (online) consult voor inplannen.

Transformational Cupping wordt niet toegepast tijdens de zwangerschap en tijdens de periode van het geven van borstvoeding i.v.m. de afvalstoffen die vrij komen. Ook cuppen we niet bij de lymfeklieren in de oksels en lies, direct op spataderen (wel in het gebied er om heen) of in je knieholtes.

Advies NA AFLOOP van de behandeling:
Na afloop van de behandeling krijg je van mij een flesje water mee en ik raad je aan om jezelf thuis daarna een lekker voetenbadje te gunnen met Keltisch zeezout en/of magnesiumvlokken om je afvalstoffen nog sneller af te kunnen voeren. Gun je zelf na de behandeling even totale rust. Je zult ervaren dat dit een helende werking heeft.

Het is ook mogelijk dat je de dag of dagen erna wat spierpijn of een beurs gevoel ervaart. Ook kunnen er her en der wat bloeduitstortingen ontstaan. Dit is niets om je zorgen over te maken, dat trekt na een paar dagen vanzelf weg. Iedereen reageert anders op een behandeling. Het is ook mogelijk dat er tijdens of na de behandeling allerlei (opgekropte) emoties los komen. Ook dit is volkomen normaal. Gun het jezelf om deze emoties er te laten zijn. Je zult je daarna opgelucht en "vrij" voelen. 

Mocht je na de behandeling ergens vragen over hebben dan mag je mij altijd een berichtje sturen via WhatsApp. Disclaimer
Ik ben geen arts of psycholoog dus ik stel geen diagnoses. Ik schrijf geen medicijnen voor en ik geef géén medische adviezen, wél orthomoleculaire voedings- en suppletieadviezenBij twijfel of bij onduidelijkheid zal ik je dan ook altijd eerst doorverwijzen naar je huisarts of een specialist.
 In de meeste situaties zul je echter gewoon een cupping behandeling kunnen ondergaan.


© 2023 Marijke Ruijter l m.ruijter@live.nl I T 06 109 71 758 l KvK 57926727

Deze website is met  gemaakt door mijzelf