Orthomoleculaire Lifestyle Coaching

HERKEN JE DIT?
Loop je al langere tijd rond met vage klachten rondom je gezondheid? Heb je het idee dat je al van alles hebt geprobeerd of dat je toch écht een gezonde levensstijl hanteert maar ervaar je geen verandering? 

Ben je wellicht naar huis gestuurd met een "spastische darm" of "prikkebaar-darm-syndroom" (pds)? Of met het antwoord dat je er maar mee moet leren leven of dat je er wel weer overheen groeit?

Krijg je wel eens toegeworpen dat het vast de overgang is of, de nieuwste variant, dat het zomaar eens een nasleep van corona zou kunnen zijn? Of heb je last van één van onderstaande klachten? Deze opsomming is echter niet volledig, wellicht heb jij nog andere klachten die ik niet hieronder genoemd heb.

 • Heb je last van trauma's of andere psychische klachten?
 • Wil je minder stress ervaren?
 • Wil je van die vermoeidheid af?
 • Wil je je fitter voelen?
 • Wil je meer energie hebben?
 • Wil je van je gewrichtsklachten af?
 • Heb je last van een schommelende bloedsuikerspiegel?
 • Heb je last van hormonale klachten of pms?
 • Wil je minder vatbaar zijn voor griep/verkoudheid?
 • Wil je werken aan het zelfherstellend vermogen van je lichaam?
 • Wil je gewoon weer lekkerder in je vel zitten?

RELATIE KLACHTEN VS. VOEDING
Onze voeding bevat al lang niet meer de hoeveelheid vitamines en mineralen die er vroeger in zat. Mede door het vele gebruik van pesticiden en bestrijdingsmiddelen maar ook doordat de bodem wordt uitgeput door oa. wet - en regelgeving. 

Als je langere tijd onvoldoende voedingsstoffen binnen krijgt, kan dat zorgen voor zowel geestelijke als lichamelijke klachten die zonder behandeling chronisch kunnen worden of erger nog, uitmonden in ziektes. We noemen deze klachten ook wel eens laaggradige ontstekingen. In feite staat je immuunsysteem door die laaggradige ontstekingen 24/7 aan.

LAAGGRADIGE ONTSTEKINGEN
Je lichaam krijgt hierdoor geen tijd om te herstellen want door al die "vage" klachten en "kleine brandjes" in je lichaam krijgen je hersenen continue seintjes dat alle energie naar het immuunsysteem moet om die "brandjes" te blijven blussen. Je wordt vermoeid, krijgt een steeds korter lontje, steeds meer stress, "watten" in je hoofd, gewrichtspijnklachten, slechter slapen etc. etc. Je komt langzaam in een vicieuze cirkel terecht, meestal zonder dat je dat zelf direct in de gaten hebt.

BEWUSTWORDING
Als orthomoleculair Lifestyle Coach help ik je bij een stukje bewustwording én met het starten van een gezonde levensstijl. Een levensstijl die bij jou past. Beweging, ontspanning, gezonde voeding maar ook suppletie (vitaalstoffen) zijn daarbij een must.

Na een eerste (gratis) online kennismaking om te zien of er een klik is en voor jou om te voelen of mijn werkwijze bij jou past, gaan we kijken wat bij jou past. Ik werk in mijn praktijk met het GADO eetplan van Ineke Haisma. Het boek Met Verstand Gezond en NoCx zijn oa. door haar geschreven. Daarnaast heeft zij al jaren een goedlopende praktijk als Orthomoleculair Geneeskundig Therapeut. Ook heb ik mezelf aangesloten bij het MEO Health concept van Ineke.

Daarnaast heb ik een fijne samenwerking met een bedrijf wat gezondheid hoog in het vaandel heeft staan. Zij leveren diverse hoogwaardige en bio-identieke supplementen zonder chemische toevoegingen én niet getest op dieren.

GADO EETPLAN
Dit eetplan voor weken boordevol menu's is tegelijkertijd een minicursus. Het vertelt je wat er in je lichaam gebeurt met zowel gezonde als ongezonde voeding én hoe je vrij makkelijk kunt overschakelen naar gezonde maar toch ook hele lekkere voeding. Gezonder ouder worden, dat willen we allemaal en gezonde, onbewerkte voeding is de eerste stap. We kunnen met dit eetplan heel veel verbeteringen aanbrengen in je dagelijkse eetpatroon, zodat je minder gevoelig wordt voor laaggradige ontstekingen. Dat is heel belangrijk, want deze laaggradige ontstekingen zijn de basis van alle Westerse ziektebeelden. Lees hier meer over het Gado Eetplan.

GEZONDHEIDSRESET & DARMKUREN
Verder werk ik in mijn praktijk dus oa. met de gezondheidsreset en de darmkuur die er in 2 varianten is. Deze kuren zijn ontwikkeld en uitgewerkt door 2 artsen in de Verenigde Staten. Hiermee zijn al duizenden mensen, wereldwijd, geholpen om van langdurige klachten af te komen, een gezonde levensstijl op te bouwen en/of om af te vallen met een blijvend resultaat.

Deze kuren zijn dus geen dieet maar helpen jou bij het opbouwen én behouden van een gezonde levensstijl. Je eet puur én gezond, zoveel mogelijk biologisch. Geen pakjes, geen zakjes, geen suikers of E-nummers en geen maaltijdvervangers!

Voor een optimaal resultaat is aan te raden om eerst met een 16-daagse darmkuur te starten (afhankelijk van je darmgezondheid op dit moment) en om daarna de gezondheidsreset te gaan doen. Je kunt echter ook de gezondheidsreset doen zonder een darmkuur vooraf. Uiteraard geef ik je graag persoonlijk advies op maat hiervoor. Disclaimer
Voor mijn adviezen en het Gado Eetplan ben ik aangesloten bij het MEO Health concept van Ineke Haisma. Ineke is docent en schrijfster van diverse boeken waaronder het NoCx boekje & Met Verstand Gezond. Ze heeft een eigen opleiding tot Orthomoleculair Leefstijl Coach gemaakt en daarnaast heeft ze zelf al jaren een goedlopende praktijk als Orthomoleculair Therapeut in Marum. Ik ben zelf geen therapeut of arts, dus ik behandel niet.


Ook al zijn de gezondheidsreset en de darmkuren heel veilig om te doen, bij medische klachten en/of voorgeschreven medicatie is het aan te raden om altijd eerst je behandelend arts of specialist te raadplegen. De gezondheidsreset is niet geschikt als je zwanger bent of borstvoeding geeft vanwege het ontgiften en de afvalstoffen die daarbij vrij komen. Bij twijfel of bij onduidelijkheid zal ik je altijd eerst doorverwijzen naar je specialist. 


© 2023 Marijke Ruijter l m.ruijter@live.nl I T 06 109 71 758 l KvK 57926727

Deze website is met  gemaakt door mijzelf