Alles is Energie...

Al een paar jaar verbaas ik me hoeveel mensen er eigenlijk lichamelijke klachten hebben. Nadat ik in 2021 zelf de gezondheidsreset had gedaan, daarmee 16 kg ben afgevallen en allerlei lichamelijke klachten op wonderbaarlijke wijze verdwenen, ben ik mij nog eens verder gaan verdiepen in holistische gezondheid. Holistisch wil zeggen dat je naar het geheel kijkt.

De invloed van voeding op onze darmen en hersenen bijvoorbeeld, maar ook wat stress met ons lichaam én onze mindset doet. Onze darmen hebben, holistisch gezien, een direct lijntje met onze hersenen. Het heeft er zelfs toe geleid dat ik gestart ben met een opleiding tot Orthomoleculair Therapeut.

Daarnaast ben ik gaan samenwerken met een bedrijf wat een holistische visie op gezondheid heeft en als missie heeft om zoveel mogelijk mensen te inspireren bij het optimaliseren van hun gezondheid. Om een gezonder én een gelukkiger leven te leiden.

Alles in het leven, zo ook ons lichaam, bestaat uit energie. Naast dat ik zelf mensen ben gaan begeleiden bij hun gezondheid heb ik al sinds 2017 een massagepraktijk. Ik heb hiervoor een opleiding en aanvullende cursussen gevolgd om me te specialiseren maar óók energetische cursussen als Reiki gedaan. Zonder energie in lichaam én geest is het heel moeilijk om te herstellen. Ons lichaam heeft energie nodig om ons immuunsysteem draaiende te houden.

Uit interesse ben ik mezelf gaan verdiepen in healing en volg ik de lessen "healing" bij een vriendin die een spirituele school heeft. Ik voel ook altijd de energie van degene die bij mij op de tafel ligt en ik weet hoe belangrijk het is om je eigen "energiebubbel" optimaal te houden.

Een goede balans tussen lichaam, hart en hoofd is dé gouden sleutel voor een gezond én gelukkig leven. Alternatieve geneeswijzen en reguliere gezondheidszorg zouden in mijn optiek daarom ook veel meer mogen gaan samenwerken. Het één sluit het ander niet uit maar ze kunnen elkaar heel mooi aanvullen.

Blijf dus niet rondlopen met klachten die niet bij jou horen. Het is niet normaal en je hoeft er ook niet mee te leren leven. Er zijn andere, meer holistische, alternatieve en/of energetische wegen, die jou wellicht wél het gewenste resultaat kunnen geven.

Ik heb een leuke praktijkruimte bij mij thuis op de 1e verdieping. Op deze manier kan ik werk en privé goed combinerenSamen met mijn gezin en onze huisdieren wonen wij in het gezellige stadje Harderwijk aan de rand van de Veluwe.

Wil jij mij beter leren kennen en samen met andere, gelijkgestemde, vrouwen kunnen sparren over o.a. een gezonde lifestyle, mindfulness, soul search, persoonlijke- en spirituele ontwikkeling , de bijzondere tijd waarin we nu leven en waar we naar toe gaan of over andere alledaagse dingen en bezigheden? Mijn gratis community op Facebook gaat binnenkort open.

© Marijke Ruijter l m.ruijter@live.nl I T 06 109 71 758 l KvK 57926727