Stoelmassage op het werk 

Wat is het? 
Stoelmassage is een laagdrempelige massagevorm en de bekendste vorm van massage binnen het bedrijfsleven. Je wordt tussen de 10-30 minuten gemasseerd op een speciaal ontworpen ergonomische massagestoel. Deze massage kan heel goed op locatie worden gegeven en vormt zo een grote verrassing op beurzen en evenementen of een welkome afleiding op het werk.

Stoelmassage is een korte maar zeer effectieve massage en is speciaal is ontwikkeld voor mensen die langdurig in dezelfde houding werken. Dit leidt namelijk vaak tot spanning en stijfheid in de spieren, meestal in de nek en schouders. Op termijn kan dit bloedsomloop stoornissen, vermoeidheid, hoofdpijn of KANS (voorheen RSI) veroorzaken.

De massage verbetert je bloedcirculatie en het lymfestelsel wordt gestimuleerd. Hierdoor worden zuurstof, voedingsstoffen maar ook afvalstoffen sneller door je lichaam vervoerd. De verbeterde doorbloeding heeft een verstevigende werking op je spieren en weefsels en geeft verlichting bij onrustige benen en spataderen.

Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat mensen die regelmatig een massage ondergaan, beter slapen en minder last hebben van rugpijn.  De (stoel) massage vermindert stress en werkt kalmerend. Je voelt je fijner door de aanmaak van oxytocine. Daarnaast versterkt een massage versterkt je immuunsysteem, zodat je minder vatbaar bent voor ziektes. Stoelmassage is dus voor zowel werkgever als voor de werknemer een win-win situatie.

De techniek bij stoelmassage bestaat uit drukpuntmassage d.m.v. handen en vingers, die is afgeleid van de Japanse massagetechniek Shiatsu. Elke massage bestaat uit de behandeling van rug, nek, hoofd, schouders, heupen, armen en handen en wordt dus door de kleding heen gegeven. Een goede stoelmassage bevat belangrijke elementen voor totale ontspanning of juist nieuwe energie!

Jouw organisatie heeft er baat bij als jouw medewerkers zich gewaardeerd voelen. Gemotiveerde en ontspannen medewerkers hebben meer plezier in hun werk en dat bevordert weer de gezondheid en daardoor natuurlijk ook het bedrijfsklimaat van jouw bedrijf.

Iedereen weet wel dat werkgerelateerde klachten en stress kunnen leiden tot ziekteverzuim. Een zieke medewerker kost gemiddeld al gauw € 250,- per dag.

Voor een fractie van dat bedrag ontvangt een medewerker eens per maand een stoelmassage. Een stoelmassage werkt preventief, stress-verminderend en vitaliserend. Gemiddeld duurt een behandeling 15-20 minuten en feitelijk is er slechts een kleine ruimte voor nodig (2 x 3 m) dus een stoelmassage kan ook bijna overal gegeven worden.

Onderzoek wijst uit dat werknemers een bedrijfsmassage zeer waarderen en dat het ziekteverzuim ook echt minder wordt. Zoals bekend is verzuim van werknemers erg duur.

Voor minder dan de kosten van een ziektedag, kan een werknemer echter een jaar lang, 1 keer per maand, gemasseerd worden!  

Een stoelmassage op regelmatige basis heeft de volgende waardevolle effecten:

Voor de werknemer

 • Een aantrekkelijke arbeidsvoorwaarde.
 • Ontspanning op de werkvloer.
 • Meer energie en een betere concentratie.
 • Direct resultaat: de massage werkt ontspannend en verkwikkend. De spieren en gewrichten in het
  bovenlichaam worden weer soepel en goed doorbloed.
 • Voorkomt werkgerelateerde klachten, zoals RSI/KANS (Klachten aan Arm, Nek en Schouder) en/of rugklachten of een burn-out.

Voor de werkgever

 • Betere prestaties en meer vitale werknemers.
 • Positieve werkbeleving en een prettige werksfeer; jouw organisatie laat zien betrokken te zijn bij het welzijn van de medewerkers  en dit wordt over het algemeen zeer gewaardeerd.
 • Een lager (langdurig) ziekteverzuim; een stoelmassage vermindert stress en verlicht/voorkomt RSI/KANS.
 • Praktische én fiscale voordelen als de stoelmassage vanuit het Arbo-plan en de Werk Kosten Regeling (WKR) aangeboden wordt. 

Kortom:
Stoelmassage op het werk bevordert een fit gevoel, de productiviteit en het concentratie- & prestatievermogen. En wie beter in zijn vel zit, presteert over het algemeen ook beter. Stoelmassage werkt preventief want ze dragen bij aan bewustwording van houding en overbelasting. 

​De conclusie dat stoelmassages voor werknemers kunnen bijdragen aan het verlagen van het ziekteverzuim op korte termijn en arbeidsongeschiktheid op lange termijn, mag dan ook getrokken worden.

Contra-indicaties
Stoelmassage wordt afgeraden bij:

 • Betere prestaties en meer vitale werknemers.
 • kneuzingen
 • hartklachten
 • infectieziekten (griep)
 • ernstige rugklachten
 • open wonden of ernstige huidirritaties
 • kanker
 • herstellende van een operatie aan de te behandelen lichaamsdelen
 • gebruik van medicijnen die de rijvaardigheid beïnvloeden
 • borstvoeding
 • 1e 3 maanden van de zwangerschap of als er een zwangerschapswens is
 • epilepsie of evenwichtsstoornissen

Stoelmassages op het werk kosten € 20 per medewerker (massage van 20 minuten). Omdat ik graag de tijd neem voor mijn cliënten en ook aan nazorg doe, is een medewerker zo'n 30 minuten niet actief.

Minimale afname is 6 medewerkers per dagdeel. Voor een terugkerende opdracht maak ik graag een offerte op maat.

Neem voor meer informatie of een kennismaking contact met mij op via de button rechtsonder aan de pagina of bel met 06 109 71 758.

Lees hier ook meer over de fiscale voorwaarden bij stoelmassages.

© Beautiful Wellness l info@beautifulwellness.nl I T 06 109 71 758 l KvK 57926727