Gezonde biologische koffie met Maca en Reishi paddestoel

De smaak van echte koffie maar dan zonder de nadelige effecten ervan in je lichaam. Gewone koffie is namelijk niet echt gezond voor ons lichaam, zeker niet bij meer dan 2 kopjes per dag. Smart Koffie is biologisch en is zo gezond door de toevoeging van twee superfoods, namelijk Reishi en Maca.

Klik om af te spelen

VOORDELEN DIE JE O.A. KUNT ERVAREN MET DE SMART KOFFIE:

 • Hydraterend
 • Neutrale PH waarde tussen 7,3-7,5
 • Balans in PH waarde dus niet verzurend
 • Ontgiftend
 • Versterkt het immuunsysteem
 • Verhoogt focus en concentratie
 • Meer energie en uithoudingsvermogen
 • Verbetering van de bloedsomloop
 • Bevordert betere nachtrust
 • Geen nervositeit na het drinken van koffie
 • Bevat 100% organische Ganoderma

WAT IS REISHI?

De Reishi is een paddenstoel en een van de meest gebruikte medicinale en geneeskrachtige paddenstoelen die in Azië en landen zoals China, Korea en Japan wordt gebruikt. Reishi is de Japanse benaming van deze paddestoel. In de medische literatuur of op het internet kom je deze paddenstoel meer tegen onder de Latijnse benaming Ganoderma lucidum of Lingzhi/Ling Zhi welke de Chinese benaming voor de paddenstoel is. In het Nederlands kennen we deze paddenstoel onder de naam gesteelde lakzwam.

Paddenstoelen zoals de Reishi zijn in de Aziatische geneeskunde erg hoog in aanzien, dit komt doordat zij een geneeskrachtige werking hebben bij een aantal ziekten. Omdat ze voorheen zeer zeldzaam waren, zijn ze helaas meer dan eeuwenlang niet voor velen beschikbaar geweest. Ze kwamen vrij weinig voor in de natuur en werden toen nog niet gekweekt. Hier is de laatste jaren veel verandering in gekomen door sterk verbeterde kweekmethoden.

De Reishi paddenstoel staat vooral om bekend om de enorm positieve effecten die hij heeft, zoals het verhogen van de weerstand en de vele positieve effecten op ons immuunsysteem.  In Azië worden de paddenstoelen al sinds eeuwen gebruikt, omdat ze geloven dat de paddenstoelen bijdragen aan een lang en gezond leven en omdat ze tegen allerlei ziekten zouden helpen.

WAT DOET DE REISHI PADDENSTOEL?

Bij het innemen van de Reishi paddenstoelen zijn er verschillende effecten te zien zoals onder andere de werking als bloeddrukverlager, als antioxidant en als ontstekingsremmer. Daarnaast heeft Reishi ook een zeer belangrijk positief effect op de cellen van het afweersysteem (immuunsysteem). Naast dit alles heeft de Reishi paddenstoel ook nog een adaptogene werking, wat wil zeggen dat de paddenstoel het lichaam en de geest helpt om beter met stressvolle situaties om te gaan.

WAT IS MACA?

Maca is een eeuwenoude plant, ook wel genaamd Peruaanse ginseng. Maca wordt gebruikt in Peruaanse gerechten en als een medicinale plant. De wetenschappelijke naam van Maca is Lepidium Meyenii, wat kleine schelp betekent. Maca is een plant van de Brassicaceae familie die alleen in de Peruaanse Andes groeit, op meer dan 3,500 meter hoogte. Het is in dit vijandige milieu dat de bevolking van de Andes op een traditionele en organische manier de Peruaanse Maca kweekt al sinds 1600 jaar voor Christus (tijdens de pre-Colombiaanse periode). Sinds het begin van de 20e eeuw en na talrijke studies en klinische proeven, hebben Westerlingen, maar ook Japanners Maca poeder in hun voeding geïntroduceerd om van al zijn voordelen op het lichaam en de geest te genieten.

WAT DOET MACA?

Deze knolplant staat bekend voor zijn therapeutische en afrodisiaca eigenschappen en is door Peruanen al millennia gebruikt als voedsel- en geneeskrachtige plant. De knol wordt vers geconsumeerd (voornamelijk in de Andes) of in poedervorm. In dit geval wordt het gedroogd in de zon voordat het wordt gereduceerd tot poeder voor een betere bewaring. Vandaag de dag wordt bio Maca het vaakst geconsumeerd in de vorm van voedingssupplementen, poeder of capsules/pillen.


Maca poeder is dus een superfood voorzien van een rijke samenstelling. Het bevat meer dan 15 mineralen en spoorelementen zoals calcium, ijzer, kalium, zink en mangaan dankzij de bodem van de Andes die rijk is aan minerale stoffen (koper en jodium). Het bevat ook vetzuren, 19 aminozuren, vitamines (riboflavine of vitamine B2, hydroxocobalamine of vitamine B12, ascorbinezuur of vitamine C, alpha tocopherol of vitamine E, thiamine of vitamine B1, epicathécol of vitamine P en cholecalciferol of vitamine D3) en eiwitten. 

WIL JE DEZE KOFFIE BESTELLEN?

Scan de QR code of klik deze link.

Wil je eerst tegen verzendkosten een proefpakketje ontvangen om uit te proberen?
Stuur me dan even een berichtje via WhatsApp met de button linksonder. Ook als je wellicht eerst nog wat vragen hebt.


© 2023 Marijke Ruijter l m.ruijter@live.nl I T 06 109 71 758 l KvK 57926727

Deze website is met  gemaakt door mijzelf