Klei - en Algen pakkingen

Wat is het?
Algen (komen uit de zee) hebben een hoog percentage jodium. Een algenpakking revitaliseert en zorgt voor nieuwe energie. Het is de ideale lichaamspakking na een periode van stress, ziekte of vermoeidheid. Een algenpakking werkt daarnaast ontgiftend en is goed in te zetten bij o.a. spierklachten, huidproblemen en pijnen. Wordt veel gebruikt in de rugpakkingen.

Gele (geneeskrachtige) klei wordt gebruikt in maskers en pakkingen voor zowel het gezicht als voor het lichaam en wordt ingezet voor een stimulerende en verfrissende behandeling. Eveneens goed te gebruiken bij o.a. spierklachten, huidproblemen en pijnen. Het is rijk aan magnesium en ijzer. Gele klei voorziet de huid van zuurstof en is speciaal geschikt voor de droge huid.

Rode klei is eveneens geneeskrachtig, bevat veel ijzer, bevordert de doorbloeding en werkt daarom vitaliserend bij vermoeidheid of lusteloosheid. Deze klei kan niet voor het gezicht worden gebruikt maar wel voor hoofdhuid en lichaam.

Groene klei is een geneeskrachtige en energierijke klei met een sterk absorberende en zuiverende werking. De klei trekt de afvalstoffen uit het lichaam en werkt kalmerend en verzachtend.

Het biedt onder andere verlichting bij pijn in spieren en gewrichten, denk hierbij aan kneuzingen, verstuikingen, reumatische pijnen, spierpijnen etc. maar kan ook worden toegepast op de onzuivere acné of eczeem huis, ontstekingen of onderhuidse bloeduitstortingen. Ideaal voor de vette huid.

Witte klei heeft een sterk zuiverend en genezend effect en wordt met name gebruikt in maskers of pakkingen voor het gezicht. Het helpt bij huidveroudering, puistjes en meeëters, verwijdert dode huidcellen en werkt verzachtend bij insectenbeten. Speciaal voor de gevoelige en tere huid.

Contra-indicaties:
Bij zwangerschap, te snel werkende schildklier, hartklachten en/of hoge bloeddruk worden er geen pakkingen gebruikt. Bij metalen onderdelen in het te behandelen lichaamsgebied (zoals ijzeren pennen of een pacemaker) gebruik ik géén groene klei i.v.m. de sterk trekkende werking. 

Hoe toe te passen?

Pakkingen kunnen worden ingezet voor lichaamsonderdelen of het hele lichaam. Het kan als onderdeel van een (deel) massage maar ook als extra aanvulling op een ontspannende wellness massage.

Voor een intense geurbeleving kan er aan een pakking wat etherische olie worden toegevoegd voor een extra ontspannende, zuiverende en/of opbeurende werking.

Prijzen vind je hier.

© Beautiful Wellness l info@beautifulwellness.nl I T 06 109 71 758 l KvK 57926727