Nutrimetics

De oorsprong van de Nutrimetics producten ligt in Australië.  De oprichter van Nutrimetics, de heer Mulford Nobbs, was erg geïnteresseerd in natuurlijke voeding. Hij had persoonlijk ervaren hoe heilzaam en nuttig natuurlijke voeding was gedurende een ernstige ziekte. 

Zijn studies brachten hem en zijn vrouw met een internationale expeditie naar de Hunza vallei in het Himalaya-gebergte. Het Hunza volk is over de gehele wereld bekend om hun ongekende gezondheid. Kanker, hart- en vaatziektes of andere ziektes komen minder vaak voor dan bij ons in de westerse wereld. De expeditie ging naar de Hunza om de redenen van deze gezondheid en de hoge leeftijd van dit volk te onderzoeken. Eigenlijk verwachtten zij een "bron van jeugd" aan te treffen, maar wat zij vonden was heel simpel en natuurlijk.

Het geheim was:

 • check
  Natuurlijke voeding
 • check
  Zuiver water
 • check
  Schone lucht
 • check
  Voldoende lichaamsbeweging
 • check
  Genoeg slaap
 • check
  Gezonde blootstelling aan de zon

Terwijl Nobbs zich bezig hield met de gezondheid van de Hunza mensen, viel het zijn vrouw op, dat ondanks het strenge klimaat (’s winters extreem koud; ’s zomers heel heet), de huiden van deze mensen zo geweldig mooi waren!

Zij ontdekte dat alle mannen, vrouwen en kinderen twee maal per dag alle delen van het lichaam die bloot werden gesteld aan de zon, in masseerden met een speciale olie. Het geheim van deze olie was de abrikoos! De abrikoos was heel belangrijk voor de Hunza's. Zelfs de welvaart werd bepaald aan de hand van het aantal abrikozenbomen dat een persoon in zijn bezit had. De abrikozen werden ook veel gegeten, zowel vers als gedroogd.

De pitten werden echter nooit weggegooid. Deze werden zorgvuldig bewaard en hiervan werd door de mannen van elk gezin in een speciale ceremonie abrikozenpittenolie gemaakt. De pitten werden opengehakt, het zachte binnenste werd er uitgehaald en tussen twee platte stenen fijngemalen tot poeder. De poeder werd opgevangen in een kommetje en op een laag vuurtje werd daar de olie uitgetrokken. Je kunt je voorstellen dat je heel veel pitten nodig hebt om een klein beetje olie te maken. Deze olie was de enige olie die de Hunza's gebruikten.

Ze kookten erin, dronken er elke dag een beetje van, gebruikten het als medicijn en iedereen bracht dus de olie tweemaal per dag op de huid aan. En ondanks dat strenge klimaat hadden de Hunza's op deze manier een huid waar de westerse vrouw jaloers op zou zijn! Deze ontdekking bracht het echtpaar ertoe huidverzorgingsproducten te creëren uit slechts natuurlijke ingrediënten.

Het is begonnen met de fantastische abrikozenpittenolie, het kroonjuweel uit de collectie van Nutrimetics en de basis van veel van de producten.

Aan deze originele Hunza-olie worden alleen een extra vitaminecomplex van A, D en E toegevoegd vanwege het feit dat wij Westerlingen niet dezelfde optimale leefomstandigheden hebben als de Hunza's.  

De olie wordt veel gebruikt als nachtcrème maar kan ook gebruikt worden op heel veel andere gedeeltes van de huid die extra verzorging kunnen gebruiken. Het heeft namelijk naast de voedende en verzorgende werking ook een verzachtende en helende werking. Je kunt hierbij denken aan: littekens, kloofjes, schrale plekken, luieruitslag, koortsblaren, na de zonnebank, enzovoorts. Ook hebben veel mensen met eczeem of psoriasis baat bij de olie. De olie geneest de aandoening uiteraard niet, maar het is wel bekend dat veel mensen goede resultaten krijgen.

Kijk op de site van Nutrimetics voor meer informatie of bekijk de online productgids.

Wil je meer weten, VIP klant worden (o.a. ALTIJD 20% korting op ALLE producten, OOK op de aanbiedingen) of een lekkere behandeling inplannen? Stuur me een berichtje met de button hier rechtsonder of bel/app me op telefoonnummer 0610971758.