Young Living Essential Oils

Etherische of essentiële oliën zijn aromatische (geurende) oliën die gewonnen worden uit planten. Dit gebeurd door een verfijnd proces (o.a. destillatie) om de essentie of levenskracht die van nature aanwezig is van de planten te onttrekken. 

Dit is de reden dat etherische olie ook wel essentiële olie wordt genoemd. Elke olie heeft zijn uniek aroma, zijn eigen levenskracht en kent zijn eigen toepassing. Essentiële oliën zijn dus in feite de levensenergie van planten. 

De essentiële oliën van Young Living zijn van de allerbeste kwaliteit, daarom gebruik ik alleen deze oliën in mijn massage praktijk. Ik wil er op kunnen vertrouwen dat ik producten gebruik die 100% natuurlijk en van therapeutische kwaliteit zijn, zodat het ook voor (kleine) kinderen, ouderen en zelfs dieren gebruikt kan worden.

Young Living is het enige bedrijf van zijn soort dat de planten op eigen landgoederen op biologische wijze teelt, oogst, destilleert en verpakt.

Zo wordt er gegarandeerd dat er geen pesticiden of chemicaliën in het product zitten, en kun je er zeker van zijn dat de oliën puurbiologisch, super geconcentreerd en van therapeutische kwaliteit zijn.

Slechts 10% van alle etherische oliën op de markt zijn 100% natuurlijk (zonder toevoegingen) en slechts 1% is van therapeutische kwaliteit (alle werkzame stoffen van de plant zijn behouden).

Young Living staat voor topkwaliteit en geeft altijd de Seed to Seal® garantie. Young Living is heel strikt op dit beleid. Dit houdt namelijk in dat ze al hun gewassen zelf, op hun eigen boerderijen verbouwen. Alle gewassen voldoen aan de hoogste eisen. Het oogsten, destilleren en bottelen gebeurd allemaal in eigen beheer.

Door dit beleid wordt de kwaliteit van de oliën geborgd. Het kan hierdoor echter wel eens voorkomen dat een bepaalde olie niet voorradig is. Als door een bepaalde rede een oogst tegenvalt of mislukt is er niet voldoende grondstof voor een bepaalde olie.

Het Seed to Seal® principe bestaat uit 5 stappen: zaaien, verbouwen, destilleren, testen, verzegelen.

Planten en gewassen worden niet extern ingekocht. Young Living kiest er dan dus voor om oliën niet te kunnen leveren in plaats van de kwaliteit niet te kunnen garanderen. Persoonlijk vind ik dit een prettig idee.

Oliën van deze kwaliteit zijn echter schaars en zijn daarom wat prijziger in aanschaf, maar zijn daarentegen wel weer economischer in gebruik omdat je er maar heel weinig van nodig hebt. Ze zijn super geconcentreerd en werken heel effectief. Een therapeutische olie heeft zeer veel verschillende bestanddelen en doet z'n werk op verschillende niveaus; fysiek, emotioneel en mentaal.

Tests hebben aangetoond dat etherische oliën je hart, je lever, schildklier in 3 seconden bereiken als je ze inademt. Je vind ze in je bloedsomloop na 26 seconden als je ze smeert en na 20 minuten hebben ze effect op elke cel in je lichaam. In een gezond lichaam verlaten de etherische oliën na 3 tot 6 uur je systeem weer.

Wil je weten wat aromatherapie of het toepassen van essentiële oliën voor jou en jouw gezin kan betekenen? Of wil je een lekkere massage ondergaan met deze magic oils? Stuur me een bericht met de button hier rechts onder en ik neem z.s.m. contact met je op. 

Je kunt ook eerst even kijken op de site van Young Living of lekker neuzen in de online productgids